Elektriciteitskeuring

Elektriciteitskeuring

Wij bekommeren ons om uw veiligheid met de elektrische keuring.

De elektrische keuring is verplicht en valt onder het Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties (AREI). Dit reglement werd enerzijds geïmplementeerd om de veiligheid van de bewoners te garanderen. En anderzijds om kopers van een pand aan te moedigen hun elektrische installatie binnen een redelijke termijn te renoveren.

Welke types van elektrische keuringen biedt CertiK aan?

CertiK is een van de weinige bedrijven die alle keuringen van elektriciteitsinstallaties aanbiedt:

Huishoudelijke woningen:

 • Indienststelling, uit te voeren voordat de meter wordt geopend: Afgifte van het gelijkvormigheidscertificaat van uw installatie dat u aan de netbeheerder moet voorleggen zodat hij de meter kan openen. (Netbeheerders: In Wallonië: AIEGAIESHORESNethys (ex-RESA – TECTEO)Régie de Wavre, In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: SibelgaIn Vlaanderen: Fluvius (bv. Eandis en Infrax).
 • Elektriciteitskeuring bij de verkoop van vastgoed. De notaris die belast is met de verkoop, zal u vragen om ons verslag uiterlijk op de dag van de authentieke akte voor te leggen. Opgelet: dit verslag moet niet per se positief zijn. Het gaat er gewoon om de koper te informeren over de staat van de installatie. De koper zal vervolgens 18 maanden de tijd hebben om de installatie in overeenstemming te brengen met de normen.
 • Periodieke elektriciteitskeuring. Elke elektrische keuring met positief resultaat is 25 jaar geldig. Na deze tijd termijn moet u uw installatie opnieuw laten keuren. Telkens wanneer u uw pand verhuurt, zal naar dit keuringsverslag worden gevraagd via een SVK (sociaal verhuurkantoor). Als u bovendien ook om een gelijkvormigheidsattest voor uw gasinstallatie vraagt, krijgt u een korting van € 25 voor een gecombineerde bestelling van gas + elektriciteit.
 • Vervanging van uw elektriciteitsmeter, verzwaring of wijziging van uw installatie.
 • Wanneer u zonnepanelen plaatst, moet de installatie ervan worden gekeurd.

Voor professionals:

 • Elektriciteitskeuring van een mobiele installatie zoals in een foodtruck: zie details van het aanbod en de specifieke prijzen
 • We keuren ook tijdelijke installaties, zoals chalets voor de kerstmarkt, kermisattracties, werfmeter.
 • Keuringsaanvragen voor niet-huishoudelijke installaties, of het nu gaat om een fabriek, een school of enig ander bedrijfstype. Wij voeren keuringen uit voor zowel laag- als hoogspanning. Neem in dit geval contact op met onze businessafdeling voor een offerte op maat.

Elektriciteitskeuringen Prijslijst

CertiK biedt u een unieke prijs aan, ongeacht het type elekrticiteitskeuring en ongeacht de provincie waarin uw appartement of woning gelegen is (De keurders zijn actief in Vlaanderen: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaam-Brabant en Limburg) Ook in Wallonië en uiteraard Brussel.

Onze prijslijst voor een elektriciteitskeuring

Prijslijst voor een elektriciteitskeuring Prijs BTW Incl.
Nieuwe installatie 163 €
Verkoop van vastgoed* 163 €
Periodieke keuring 163 €
Zonnepanelen 163 €
2e meter op hetzelfde adres 100 €

Om welk type elektrische keuring het ook gaat, de prijs bedraagt € 163 incl. btw per meter.

Voor elke extra meter op hetzelfde adres rekenen wij € 100 incl. btw aan.

Profiteer van de beste prijs en een snelle afspraak. CertiK heeft meer dan 50 keurders ter beschikking in heel België.

Er is geen betaling verschuldigd zolang uw elektrische installatie niet werd gekeurd.

=> prijsofferte in een oogwenk

Hoe vraag ik een afspraak aan en hoe verloopt deze afspraak?

 • Wij ontvangen uw elektriciteitskeuring aanvraag per e-mail. Vervolgens neemt de planningsafdeling telefonisch contact met u op om een afspraak vast te leggen. Wij nemen doorgaans dezelfde dag nog contact met u op voor de aanvragen die voor 12.00 uur ’s middags binnenkomen. Voor de aanvragen die we na 12.00 uur ontvangen, wordt u de volgende werkdag opgebeld.
 • De keurder meldt zich op de afgesproken datum bij u thuis aan en keurt uw elektrische installatie.
 • Betalen doet u op het moment van de afspraak. Bij CertiK is geen vooruitbetaling nodig. We bieden u meteen de laagste prijs.
 • De keurder overhandigt u een bezoekverslag ter plaatse. Het gelijkvormigheidsattest is met andere woorden onmiddellijk beschikbaar.

Bereid uw elektriciteitskeuring voor.

U hebt de volgende documenten nodig wanneer de keurder op bezoek komt:

 • Oud bezoekverslag indien het om een tweede keuring na een keuring met negatief resultaat gaat.
 • Als het om een indienststelling gaat: het eendraadschema van de installatie en een positieschema.
 • Voor een elektrische keuring in het kader van een vastgoedverkoop EN indien het gebouw dateert van vóór 1981: een schets van de elektrische installatie moet aan de koper worden overhandigd. Wij kunnen deze schets voor u opmaken tegen een meerprijs van € 30 incl. btw.
 • Voor de keuring van zonnepanelen is tot slot het volgende nodig:
  Technisch gegevensblad van de omvormer(s), technisch gegevensblad van de panelen, door de installateur en de klant ondertekend elektriciteitsplan van de fotovoltaïsche installatie, door de installateur en de klant ondertekend indelingsplan van de panelen

Waarom kiezen voor de diensten van CertiK ?

Elektriciteitskeuring bij CertiK

Dankzij het grote aantal geplaatste bestellingen heeft CERTIK zeer lage prijzen voor u onderhandeld met het erkende organisme ACEG.

Dit is een dubbele garantie voor een goede service. We volgen elke aanvraag immers van begin tot einde op.

Bij het erkende organisme ACEG zijn nu meer dan 50 keurders actief. Steeds dichter in uw buurt zodat we u de kortst mogelijke termijnen kunnen aanbieden.

CertiK is er trots op te kunnen bogen op een stabiel team dat kennis van zaken heeft.

Vergelijk de prijzen! Wij behoren tot de goedkoopste keuringsorganismen of bieden u zelfs DE BESTE PRIJS aan voor uw elektrische keuring.

We kunnen u ook helpen met uw aanvragen voor EPC certificaten. Lees hier meer.

In welke regio’s is CertiK actief?

Het erkende organisme CertiK telt keurders verspreid over heel België.

We hebben regionale kantoren in Brussel, Luik, Charleroi, Namen, Luxemburg, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Limburg. Steeds dichter in uw buurt voor een snelle interventie tegen lage kosten.

Wij reageren daarom op alle aanvragen in België.

Wat zegt de wetgeving betreffende de keuring van elektriciteitsinstallaties ?

U vindt alle wettelijke informatie over de verplichting om de elektriciteitsinstallatie te laten keuren op de website van de FOD Economie die hiervoor bevoegd is.

Hoeveel tijd hebt u na een elektriciteitskeuring met negatief resultaat ?

 • In het kader van een elektriciteitskeuring voor de verkoop van een onroerend goed heeft de koper 18 maanden de tijd om zijn elektrische installatie in overeenstemming te brengen met de normen. Hij zal een 2e bezoek moeten aanvragen bij een erkend organisme om de uitgevoerde werken te keuren.
 • Voor de andere types van huishoudelijke keuringen geldt een termijn van uiterlijk 12 maanden.

Hebt u nog andere vragen ?

Stuur ons dan een bericht via onze contactpagina. Voor technische vragen neemt u echter best contact op met een elektricien. U begrijpt dat wij niet genoeg tijd kunnen vrijmaken om installatieadvies te geven.

CertiK - Kortingen

Certik Electricité + gaz = réduction

CERTIK-KORTINGEN

Bespaar tijd en geld door meerdere keuringen tegelijk aan te vragen. We winnen tijd omdat we ons minder moeten verplaatsen. En daar profiteert u van.

CertiK zorgt ook voor de keuring van gasinstallaties en het EPC-certificaat door een erkend organisme.

U krijgt een korting van 10% op het totale bedrag van uw beide keuringen (gas en elektriciteit).

Wij reageren op alle keuringsverzoeken voor bedrijven.

Of het nu gaat om een industriële bakkerij, een metaalgieterij, een school … CertiK kan op uw verzoek ingaan.

Ons Businessteam bezorgt u met genoegen een offerte.